Muuttajan muistilista

Muutossa pitää hoitaa monta asiaa

Kohti sujuvaa arkea

Muuttoa tehdessä on hoidettava muutamia tärkeitä asioita, jotta asiat sujuvat mutkattomasti ja arki lähtee rullaamaan taas normaalisti. Keräsimme tähän tärkeimpiä asioita sujuvaan muuttoon. 

Muista vuokravakuus

Vuokravakuus pitää hoitaa aina ennen muuttoa, jotta saat avaimet uuteen kotiisi. Hoida siis vakuus kuntoon, jotta pääset muuton pariin. Vuokravakuuden maksutili löytyy aina vuokrasopimuksestasi. 

Aloita vuokranmaksu

Aloita vuokranmaksu sovitun mukaisesti käyttäen laskua ja viitenumeroa. Näin se ei unohdu muuton tuoksinnassa. Vuokra kannattaa laittaa automaattisesti maksuun, ettei sitä tarvitse stressata joka kuukausi. 

Ota kotivakuutus

Osta tarpeisiisi sopiva kotivakuutus. Muutaman kymmenen euron vakuutus turvaa taloutesi, jos jotain yllättävää tapahtuu irtamistollesi tai asuntonnossasi tapahtuu jotain yllättävää. 

Tee sähkösopimus

Hanki ja kilpailuta mieleisesi sähkösopimus kotiisi. Suosittelemme uusiutuvaa energiaa, sillä se on kaikkien kannalta paras ratkaisu. 

Nouda avain

Sovi avainten nouto. Avaimia noudettaessa varaa mukaan henkilötodistus ja kuitti maksetusta vakuudesta. Ohjeet avaimen noutoon saat vuokravakuuden toimitettuasi. 

Ilmoita muutosta huoltoon

Ilmoita muutostasi huoltoyhtiölle. He vaihtavat nimesi oveen ja posti ja tuttavat löytävät taas luoksesi. 

Ilmoitus postiin

Tee muuttoilmoitukset postiin ja maistraattiin, jotta posti osaa tulla oikeaan paikkaan. 

Netti ja muut palvelut

Hanki internetyhteys tai siirrä vanha mukanasi. Huolehdi myös muut palvelut uuteen osoitteesi, jotta arki alkaa rullaamaan sujuvasti. 

Nauti asumisesta

Nauti kodistasi. Mikäli joku asia vaatii korjausta ilmoita siitä huoltoon. 

Kun jokin askarruttaa

Ota yhteyttä

Kysy mitä vain, me autamme.

    +358 (0) 400 430 613